jueves, 19 de julio de 2012

CATALÀ O ARAGONÉS ORIENTAL?

Aquí os dejamos con el reportaje de 8tv sobre la polémica lingüística de "La Franja" donde interviene Alfredo Sancho, alcalde de Benabarre. También te animamos a dar tu opinión sobre el tema, si quieres lo puedes hacer de forma anónima.

9 comentarios:

  1. Clarament calatà, al que podem dile Benabarrense si o volem, (no chapurreado ni ostias), però sempre serà un dialecte del català.
    Podem sintir a xent parllant el "fragatí, andorrà, valencià, mallorquí, eivissenc..." i entendre perfectamente lo que diuen, però ni a casa, ni a la escuela mos han ensenyat mai el mallorqui no? Tot és català, mos agrade més o menos.
    Lo que no vol dir que ens sentim menos aragonesos que el resto, que quede clla.
    Ara vinen els faxas de Saragossa a dimos lo que parllem, quan no tinen ni p. idea. Què més les dóna a ells lo que se parlle así, estàvam molt bé com estàvam senyors PePeros.

    I els de la FACAO ja es de chiste, con el seu lema "NO parlem català" dit en aquest mateix idioma!


    Així se escriu a Benabarre senyo Visa? Per què no fer-ho com ens han ensenyat a l'escola, els que hem tingut el privilegi d'aprendre-ho, i quatre es volen carregar?
    Ja publicarás el diccionari, no tel guardes pa tu que no el farás serví pa parlla castellano.

    ResponderEliminar
  2. Home, espero que Infobenabarre continue per eixe interessant camí que consisteix a plantear preguntes precientífiques. Les pròximes podrien ser estes: "Els mariconassos són malalts mentals o persones sanes?", "Tine la dona prou capacitat per podre votar a les eleccions?". "Són els negrots una raça inferior?".

    ResponderEliminar
  3. De bon rotllo del tot, com les preguntes de "El Gato al Agua".

    ResponderEliminar
  4. Aquest debat podria ser divertit si no pases d'una xerrada de cafê o a la plaça. Pero, no se si us doneu conte del que se està jugant, si s'el.limina el catalâ estem tencant una porta important als nostres fills. O també seriau tan combatius si "s'impongués el francés o l'ánglés a les escoles?" També l'estarien impossant? Em sembla de necis mantenir postures que no fan sino mantenir-nos a la ignorancia.

    ResponderEliminar
  5. Pareix mentira que este debat arribe a Benabarre. Jo només el veig propi de xent que s'excusa en la llengua pa no dir obertament les fòbies que no els dixan viure.

    ResponderEliminar
  6. Si no ho arribo a veure, no m'ho crec: com pot ser que ara, un ajuntament o la seva oficina de turisme, que escriuen quasi tot en castellà, no tinguin les coses clares i obrin un debat seguint la mateixa terminologia que la FACAO i el Govern del PP-PAR.
    Com es pot ignorar i menysprear als especialistes en la matèria?. Ficats a qüestionar la filologia i el sistema educatiu amb preguntes més pròpies de "El Gato al Agua", us proposo que ben aviat pregunteu a la gent de Benavarri si pensa que el Sol i tot lo món giren al voltant de Benavarri o si la Terra a Benavarri és plana o és rodona i entre tots ho decidim. I ho dic de bon rollo!!!!...

    ResponderEliminar
  7. yo no hablo catalan, pero no veo justo que lo quiten del instituto de graus pero tampo veo bien que los catalanes digan que es catalan porque hay muchas palabras que no se parecen y todos mis antepasados son de benabarre y nunca han hablado catalan, han hablado chapurreao que es mezcla de catalan, castellano y aragones antiguo...

    ResponderEliminar
  8. Jo soy d casa pajareta mi bisabuela se pac vives

    ResponderEliminar